Basescu la WorldBloggingForum

|
Astazi, Presedintele Basescu a participat astazi la World Blogging Forum unde a afirmat independenta de opinie a internetului. Fragmente:

"Aici (pe blogurile politice - n.r.) găsim o calitate a analizei politice mult mai bună decât în presa scrisă, în presa audio sau în televiziuni. Aceasta pentru că cel puţin deocamdată lumea Internetului a rămas mai puţin dependentă de interese economice sau de interese politice. În România putem găsi foarte mulţi ziarişti care s-au refugiat din presa scrisă în comunicarea pe Internet, fiindu-le mai scumpă libertatea decât preţul pe care-l aveau lucrând la ziare, care nu mai făceau deja o politică a publicului, ci făceau o politică a patronului"

"Băsescu a avertizat că şi internetul tinde să intre în "jocurile" "marilor trusturi de presă", deoarece unele "mici" informaţii "se lansează" pe internet, sunt preluate în presa scrisă, apoi aduse "la vârf de dezbatere" în emisiunile televizate."

Surse: Antena3, Realitatea

4 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate prea putina lume are la
ora actuala Internetul.Preturile ridicate a calculatoarelor, a ab
onamentelor si a cursurilor pentru
a invata sa lucrezi cu ele face ca
putina lume sa aiba Internetul.In
loc sa dea bani grei pe trotuare si
fantani arteziene Primariile ar trebui sa faca gratuit cursuri ce sa invete cetatenii cum sa lucreze cu calculatoarele si cu Internetul.

Claudiu spunea...

Ei bine, nu cred ca este oportun ca statul sa puna la dispozitie fonduri pentru "alfabetizarea" generala a populatiei in domeniul Internetului din doua motive: 1) deocamdata internetul nu este o obligatie ci o aptitudine facultativa, situatie comparabila cu studiul universitar, sa spunem. 2) nu gasesc oportun sa cheltuim bani pe actiuni ce vor implica doar o parte din populatie.

Acum, pe moment, eu imi amintesc de doua actiuni pe domeniul IT realizate de catre stat: prima este subventionarea costului unui calculator pentru copii cu situatii financiare delicate (nu mai tin minte detalii, insa) si apoi.. dotarile cu hardware si software pentru elearning de peste tot in tara - ma refer la AEL realizat de Siveco si Ministerul Invatamantului. Iata cum statul sustine o minima alfabetizare IT exact acolo unde trebuie, la copii si adolescenti.

Anonim spunea...

"Jocuri politice" pe Internet?

Oare cine a inventat Guerrilla Internet?

Uneori inventiile se intorc impotriva ta...

Claudiu spunea...

Cu siguranta te referi la alegerile anterioare. Din fericire atunci lucrurile stateau mai bine, a fost o strategie draguta, haioasa care a prins la oameni ca mine si ca tine, oameni ce gusta ironiile fine si de bun-simt (vezi joculetul cu ardeiul). Din pacate, Presedintele se refera acum la jocuri "murdare" politice, disperate. Iar oamenii disperati fac guerilla cam cum fac jucatorii nervosi pe teren in ultimele minute condusi fiind cu 3-0: faulteaza doar din manie si neputinta. Cum poate sa gandeasca altfel decat un "goagal" ca Vangelie care confunda internetul cu maidanul? Tu ai juca o miutza cu Vangelie pe maidanul de langa maldarul de fier vechi? Inchide ochii si vizualizeaza-te putin facand asta.. grrr, as spune eu!