Interesul pentru candidatii principali pe Google

|
Ei bine, am avut o curiozitate: care este interesul pe Google pentru principalii candidati la presedintie. Astfel, general aceasta pagina pe Google Insight for Search si iata ce a iesit:





Eu cred ca asta este mai relevant decat orice sondaj, nu-i asa?

Ce sunt Push Polls?

|
Definitie: "Este o tehnica de campanie politica in care un individ sau o organizatie incearca sa influenteze opinia respondentilor folosindu-se de acoperirea realizarii unui sondaj" (definitie aproximativa din Wikipedia).

Corolar: tehnica ce se zvoneste a fi din ce in ce mai folosita in Romania de echipa domnului Goana. Atentie, este doar un zvon, daca insa se confirma.. avem un caz de "marsavie" electorala.

Parodiile virale

|
Ei bine, haideti sa vedem si noi parodiile virale ce au incins internetul romanesc:

Basescu in gura lui Stan si Gadea:



Basescu in gura presei


De ieri pana astazi, adica intr-o zi, ambele video-uri au avut impreuna peste 33.000 de vizualizari pe Youtube. Impresionant!

Basescu la WorldBloggingForum

|
Astazi, Presedintele Basescu a participat astazi la World Blogging Forum unde a afirmat independenta de opinie a internetului. Fragmente:

"Aici (pe blogurile politice - n.r.) găsim o calitate a analizei politice mult mai bună decât în presa scrisă, în presa audio sau în televiziuni. Aceasta pentru că cel puţin deocamdată lumea Internetului a rămas mai puţin dependentă de interese economice sau de interese politice. În România putem găsi foarte mulţi ziarişti care s-au refugiat din presa scrisă în comunicarea pe Internet, fiindu-le mai scumpă libertatea decât preţul pe care-l aveau lucrând la ziare, care nu mai făceau deja o politică a publicului, ci făceau o politică a patronului"

"Băsescu a avertizat că şi internetul tinde să intre în "jocurile" "marilor trusturi de presă", deoarece unele "mici" informaţii "se lansează" pe internet, sunt preluate în presa scrisă, apoi aduse "la vârf de dezbatere" în emisiunile televizate."

Surse: Antena3, Realitatea

Urmariti-l pe Base pe TVR1, la 21.00

|
Astazi, ora 21.00 Traian Basescu este invitat la emisiune pe TVR 1.

"Hotul striga hotul"

|
http://www.curentul.ro/2009/index.php/2009111036663/Actualitate/Rosca-Stanescu-si-Bogdan-Chirieac-santaj-la-seful-ANI.html

Oare pana unde merge tupeul?!
Pai e bine sa mergem pe la televiziuni si sa improscam cu noroi pe altii, indiferent prin ce metode doar pentru a distrage atentia oamenilor de la adevaratele "cutume" ale acestei tari.
Oare cat de perfid trebuie sa fii..? oare cat de lipsit de scrupul pot fi acesti oameni?!
ESTE INCREDIBIL

Traian Basescu in turneu electoral, la Pitesti

|

Pitesti - turneu electoral

Presedintele Romaniei va deschide lucrarile World Blogging Forum 2009

|
Bucuresti, 09 Noiembrie 2009 - Evenimentul organizat de ASLS Romania in perioada 9-12 noiembrie 2009, isi va deschide lucrarile publice la Palatul Parlamentului, in dimineata zilei de 10 noiembrie, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, inaugurand prezentarile bloggerilor internationali.

Evenimentul reuneste la Bucuresti jurnalisti si bloggeri din intreaga lume, cu scopul de a stabili o serie de parametri ai dezvoltarii media si jurnalismului online. Printre invitatii la forum se numara bloggeri si jurnalisti din tari precum SUA, Marea Britanie, Olanda, Canada, Georgia, Israel,

Italia, Norvegia, Egipt, Republica Moldova ce vor beneficia de oportunitatea de a interactiona, de a crea noi contacte si chiar de a pune bazele unor viitoare parteneriate.

Lucrarile formului vor fi concentrate in zilele de 10-12 noiembrie, zilele de 9 si 12 fiind rezervate intalnirilor de networking si vizitarii Bucurestiului. In cele doua zile de lucrari, bloggerii vor prezenta experiente inedite si studii de caz reprezentative pentru tarile de origine. Prezentarile vizeaza teme de interes pentru societatea informationala, dezvoltarea democratiei si consolidarea libertatii de exprimare prin mediul online, politici globale cu impact asupra stiintei si educatiei.
“Evenimentul vizeaza lansarea publica a unei declaratii globale a principiilor jurnalismului online, o constitutie a libertatii pe Internet adoptata la Bucuresti, la care sa adere bloggerii din toate colturile lumii” a declarat Mihaela Draghici, presedinte al ASLS Romania. “Suntem onorati sa-l avem pe domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, la deschiderea lucrarilor WBF2009 si speram ca acest lucru sa fie un semnal spre modernizarea Romaniei si un pas inainte spre adoptarea politicilor de e-democracy si transparenta oferite de Internet” a mai declarat Mihaela Draghici.

Printre obiectivele acestui eveniment se numara si promovarea identitatii si valorilor culturale romanesti, prin cresterea interesului pentru maniera de comunicare si promovare a imaginii Romaniei prin intermediul bloggurilor.
Invitatii vor avea ocazia sa intre in contact cu istoria, traditiile si cultura autohtona si sa relateze de la fata locului despre muzica traditionala, mancarurile si vinurile romanesti dar si despre Bucuresti, capitala culturala si economica a Romaniei.

ASLS Romania este o organizatie de tineret care, de-a lungul celor 10 ani de activitate, s-a remarcat ca fiind unul dintre cele mai active si vizibile ONG-uri din Romania ca membru activ al societatii civile, prin informarea, indrumarea si consilierea profesionala a tinerilor si organizarea de evenimente dedicate acestor obiective. Printre evenimentele ASLS se numara Targul de Cariere Bucuresti, Admiterea Online, Campania de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, JOBfest, Career Days sau SMILE.

(sursa articol: www.comunicatedepresa.ro, sursa foto: www.stirisinoutationline.ro)